Lyst på noe digg til middag? Denne oppskriften er virkelig supergod!
En stor favoritt hos både store og små!
Ingredienser:
♥ 8-10 poteter (kokefaste)
♥ Smør eller olje (1 ss)
♥ Melk
♥ Pepper
♥ Chicken & Steak (krydder)
♥ 4-5 store sjampinjong
♥ Pastaskruer, fullkorn (glutenfri)
♥ 1-3 gulrøtter
♥ 1/2 rødløk
♥ Tomater (cherry eller store)
♥ 800 g kjøttdeig
♥ Spagettisaus (glutenfri)
♥ 2 ss heinz ketchup
♥ Ost
Slik gjør du:
– Start med potetmos: skrell og skjær opp potetene i terninger. Kok i ca 10 minutter. Ha potetene over i en sil, la dem trekke i ca 5 minutter. Bruk en ”potetmoser”, mos potetene, kjør i kjøkkenmaskin sammen med litt melk, smør eller olje, pepper og gjerne litt chicken&steak krydder. Finn frem en stor ildfastform, bruk en slikkepott og fordel potetstappen jevnt i bunnen av formen.
– Kutt opp sjampinjong, stek i en stekepanne sammen med Chicken&Steak krydder. (ca 1ts) I mens kutter du opp gulrøtter, løk og tomater. Når sjampinjongen er ferdig stekt legger du et lag jevnt over potetmosen.
– Kok opp pastaskruer, legg et lag med pasta over sjampinjongen. Stek kjøttdeigen, når den er gjennomstekt har du gulrøtter, løk og tomater i en stor gryte. Tilsett 2 ss ketchup og pastasaus. La alt småkoke i ca 5 minutter. Legg et lag med kjøttsaus jevnt over i formen og topp med litt revet ost. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.