Trenger du desserttips til julen? Panna cotta er en nydelig italiensk dessert som består av en vaniljepudding toppet med bærsaus. Jeg har brukt litt sukker og honning til vaniljepuddingen og melis til bringebærsausen. Du må gjerne lage en sukker-fri variant hvor du erstatter med sukrin. God jul, dere!
Ingredienser:
Vaniljepudding:
♥ 3 gelatinplater
♥ 5 dl kremfløte (laktosefri eller
vanlig)
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 1/2 ss sukker
♥ 1 ss honning
♥ 1/2 ts sitronskall
Bringebær saus:
♥ bringebær
♥ melis
♥ sitronsaft
Slik gjør du:
– Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Deretter tar du litt revet sitronskall (ca 1/2 ts). Ha vaniljefrøene og sitronskall i en kjele sammen med resten av ingrediensene (utenom gelatinplatene). Varm forsiktig opp uten at det koker. Rør ofte i fløteblandingen så ikke det svir seg. La fløteblandingen stå å trekke under omrøring i ca 5-7 minutter. I mens vaniljeblandingen trekker legger du gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
– Rør inn gelatinplatene, sil blandingen over et desilitermål. La blandingen stå litt i desilitermålet så det får kjølt seg ned. Bruk 4 glassformer, fordel jevnt over i formene. Sett formene i kjøleskapet. Etter ca 4-5 timer er dem stivnet, la dem gjerne stå lenger eller over natten.
– Bruk en blender, bland sammen bringebær, melis og sitronsaft. Smak til med melis og sitronsaft. Ha over bringebærsausen rett før servering.
Tips:
– Bruk gjerne litt vann når du skal lage bringebærsausen. Hvis det blir for kompakt er det ikke sikkert blenderen vil gå rundt.
– Oppskriften er til 4 store porsjoner, som på bildet. Du må gjerne bruke mini-former også. Da blir ikke desserten så mektig og stor hvis du skal ha flere desserter.
#pannacotta #dessert #glutenfri #glutenfrijul