– LØRDAG –
Lyst til å lage noe digg i helgen? Da burde du prøve disse supergode snickerskulene! Kanskje en fin liten førjulsgave til noen du er glad i? God helg!
Til 24 snickerskuler trenger du:
♥ 110 g Peanøttsmør, grovt & usaltet
♥ 2 ss Lys sirup
♥ 1 1/2 ss Lyst brunt sukker
♥ 1/4 ts Vaniljepulver
♥ 2 dl Salte peanøtter, grovhakket
♥ 3 dl Glutenfri cornflakes (knust)
♥ 1 ss Kokosolje
♥ 2 ss Vann
♥ 1 Egg
Topp:
♥ 150 g 70% Sjokolade
♥1 ts Kokosolje
♥ Peanøtter, hakket
Slik gjør du:
– Bruk en liten kjele. Ha i peanøttsmør, sirup, brunt sukker og vaniljepulver. Rør om til en jevn masse på lav temperatur.
– Tilsett 2 dl grovhakket peanøtter og knust cornflakes. Du kan godt knuse de med hendene.
– Deretter tilsetter du kokosolje, vann og et egg. Rør godt om.
– Kle et brett med bakepapir og form til runde kuler med hendene. Hvis det blir vanskelig å forme kulene kan det hjelpe å vaske hendene et par ganger.
– Sett ovnen på 200 grader og stek kulene i ca 10 minutter midt i ovnen.
– Når kulene er ferdig stekt avkjøler du dem på benken, deretter setter du dem i frysen i ca 20-30 minutter.
– Hakk opp peanøtter til passe store biter, smelt sjokoladen i vannbad sammen med kokosolje.
– Bruk et grillspyd i tre eller lignende til å stikke i kulene. Dypp en og en kule i sjokoladen og strø over peanøttene.
– Når sjokoladen har stivnet setter du kulene i en tett boks i kjøleskapet.