Fløtekarameller

Fløtekarameller

It’s the most wonderful time of the year  

Tenk at det er 1. desember allerede! Juletiden er perfekt til å bake og lage hjemmelagde gaver. Hva er vel koseligere enn å gi bort fløtekarameller du har laget fra bunnen helt selv?


Ingredienser:

♥ 60 g smør
♥ 1 dl hvitt sukker
♥ 1/2 ts økologisk vaniljepulver
♥ 1-2 klyper flaksalt
♥ 1/2 dl lys sirup
♥ 1/2 ts honning
♥ 3 dl kremfløte (laktosefri)

Slik gjør du:
– Bruk en 20 x 20 form med bakepapir i bunnen.

– Smelt smør i en mellomstor kjele på svak temperatur sammen med sukker, vaniljepulver, flaksalt, lys sirup og honning. Rør godt om underveis. Tilsett fløte, sett opp temperaturen litt og la det koke i  35 minutter. Rør litt underveis med en tresleiv. (Kombinasjonen av riktig temperatur og tid har mye å si for om karamellene blir myke, eller harde.)

– Hell karamellen fort over i formen, dra over med tresleiven et par ganger for å unngå luftbobler og for å lage et jevnere lag. La formen stå å kjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.

– Når den har stivnet tar du den ut av formen, over på en fjøl og skjærer opp i karameller. Hvis den er for hard til å kutte opp lar du den stå litt på benken.

– Tvinn en og en karamell inn i bakepapir, jeg har bruker mellomleggspapir delt i to. Du kan også bruke cellofan.

Tips:
– Bruk en kjele med svisikker bunn.
– Du må gjerne bruke vanlig kremfløte hvis du tåler laktose. Samme gjelder smør.
– Klipp 3-4 cm inn i hvert hjørne på bakepapiret før du plasserer det i formen, da former det seg lettere til kantene.
– Vaniljepulver får du kjøpt på helsekost-butikken. Hvis ikke du får tak i vaniljepulver bruker du vaniljesukker.

Back to Top