Sjokolade mousse er en luftig og myk sjokoladekrem som smelter i munnen. Med salte pistasjnøtter blir det en morsom vri med en kombinasjon av salt og søtt. Have a good weekend, make the best of it! ♥
Ingredienser til 2 store porsjoner:
♥ 2 dl kremfløte, laktosefri
♥ 1/2 ts ekte vaniljesukker
♥ 100 g mørk sjokolade 70% (glutenfri)
♥ 2 store egg (romtempererte)
♥ 1/2 ts kakao
♥ salte pistasjnøtter
Slik gjør du:
– Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem og sett i kjøleskapet.
– Smelt sjokoladen på lav temperatur i vannbad.
– Bruk to skåler og skill eggene.
– Ta skålen med smeltet sjokolade ut av vannbadet, eller ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene.
– Stivpisk eggehvitene med kakao til den blir jevn og luftig.
– Ta kremen ut fra kjøleskapet og vend inn smeltet sjokolade.
– Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten til du får en jevn og fin sjokolademasse.
– Ha i 2 porsjonsformer. Sett i kjøleskap i minst 2 timer. Hakk opp pistasjnøtter og strø dem over rett før servering.
Tips:
– Det kan ha mye å si hvilken sjokolade du velger, både for smak men også for hvor lett den blir å vende inn i kremen. Favoritt sjokoladen min til det meste av baking er den jeg har vist på bildet. Du får kjøpt den hos de fleste helsekost-butikker.
– Det er viktig at eggene du bruker er romtempererte og at du ikke pisker kremen for lenge.