Spaghetti bolognese er en italiensk klassiker som er populært hos de fleste!
Hvorfor ikke lage det fra bunnen når det er så enkelt?
Ingredienser:
♥ 1 løk
♥ 2-3 hvitløksfedd
♥ 1 ts sukker
♥ 1-2 ss tomatpurè
♥ 2-3 ss Heinz ketchup
♥ 400 g hakkete tomater
♥ 3 ss kyllingfond
♥ 1 1/2 dl vann
♥ salt & pepper
♥ 1-2 ts oregano
♥ 400-600 g kjøttdeig
♥ fersk basilikum
♥ 5 sukkererter
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 stor tomat + 6 cherrytomater
♥1/2 rødløk
Slik gjør du:
– (Følg rekkefølgen) Finhakk løk og hvitløk, ha i en gryte med litt olje. Stek til løken er myk og gyllen.
– Ha deretter i sukker, tomatpurè, ketchup, hakkete tomater, kyllingfond og vann. La det småkoke i ca 5-10 minutter.
– Bruk tiden til å hakke opp resten av grønnsakene + basilikum. Stekk opp kjøttdeig. Ha alt sammen i gryta, og la småkoke like lenge som spaghettien trenger å koke. Topp gjerne med litt revet parmesan.
Tips:
– Kjøp en god parmesan på butikken, rasp opp alt og ha i en lukket pose i frysen. Ta opp og strø over diverse retter som, spaghetti, salater etc. Slik har du alltid parmesan tilgjengelig!