– LØRDAG –
Høsten er en perfekt tid for innekos og god mat. Kanskje du har lyst til å imponere med en supergod dessert som i tillegg er lett å lage? For hvem er det som ikke elsker sjokolade?!
Ingredienser:
♥ 3 dl (laktosefri) kremfløte
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 200 g 70% mørk sjokolade (glutenfri)
♥ 4 egg (romtempererte)
♥ 1 1/2 ts kakao
Slik gjør du:
– Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem og sett i kjøleskapet.
– Smelt sjokoladen på lav temperatur i vannbad. Rør litt underveis.
– Bruk to skåler og skill eggene. Ta skålen med smeltet sjokolade ut av vannbadet og rør inn eggeplommene.
– Stivpisk eggehvitene med kakao til den blir jevn og luftig.
– Ta kremen ut fra kjøleskapet og vend inn sjokoladen.
– Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten til du får en jevn og fin sjokolademasse.
– Ha i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett i kjøleskap i minst 2 timer før servering.
Tips:
– Det er veldig viktig at eggene er romtempererte og at du ikke pisker kremen for lenge.
#sjokoladedessert #sjokolademousse #glutenfri #laktosefri