Grove fletterundstykker

Grove fletterundstykker


Goood mandag!
Denne oppskriften på grove glutenfrie rundstykker er så god at jeg må dele den igjen! Dette er den aller beste glutenfrie baksten jeg har laget hittil. I tillegg er dem nesten like gode å ta opp fra frysen som de er ferske. Et tips er da å varme dem litt i microen, deretter steke dem midt i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. Mitt favoritt pålegg om dagen på disse rundstykkene er pesto med salatkylling, agurk, grønn paprika og crispy-salat.  Enjoy!

Slik gjør du:
– Start med trinn 1. La den stå på benken til alle ingrediensene er blitt bløte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.)
– Begynn deretter på trinn 2. Mål opp havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender). Bland alt av det tørre i en stor bolle. Helst kjøkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann, rør ut honningen, tilsett oljen. Hell i væsken men ikke alt på en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen skal være ganske klissete. La deigen heve på et  lunt sted i ca 1 time.

– Tips: bruk litt rismel eller olje på hendene hvis den er altfor klissete til å jobbe med. Hvis du velger å flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne på en flat fjøl så du kan skjære med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjær opp til den størrelsen du selv vil ha på rundstykkene. Hvis det blir vanskelig å lage flette av siste rest av deigen kan du kjevle deigen ut til en passe tykk firkant, bruke en rund skål og lag en pitabrød/minifoccacia variant. De blir absolutt like gode! (se bilde) Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. ​(Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes på nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. Sett ovnen på varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som du slipper ut litt damp. Dette gjør dem enda mer sprø.

– Når rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg å legge dem direkte over på rist. Når de er helt avkjølt legg dem i en lukket pose frysen, så kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker når du har lyst på.

Trinn 1:
50 g Havregryn, glutenfri
25 g Linfrø
25 g Sesamfrø
30 g Solsikkekjerner
1 dl Varmt vann

Trinn 2:
40 g Havregryn, glutenfri
10 g Linfrø
20 g Solsikkekjerner
♥ Semper grov mix 500 g
70 g Rismel
2 ss Fiberhusk
2 ss Maisstivelse
1/2 ts Salt
1-2 ts Timian
♥ Gjær (tørrgjær) 1pk
3 dl Lettmelk
3 dl Varmt vann
1 ts Honning
2 ss Olje

#groverundstykker #groveglutenfrierundstykker #glutenfri #glutenfritt #glutenfribakst

Back to Top