Saftig og luftig brytebrød

Saftig og luftig brytebrød


Endelig snart helg! Har du savnet skikkelig gode og luftige, lyse rundstykker? Da burde du teste ut denne nydelige oppskriften! Så saftige og Så luftige. Perfekte inntil supper, tapas eller bare som et rundstykke med godt pålegg.

Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 500 g Semper fin mix
♥ 1 dl Maisstivelse
♥ 2 ss Rismel
♥ 4 ss Jyttemel
♥ 3 ss Pofiber
♥ 1 ss Fiberhusk
♥ 1-2 ss Sukker
♥ 1 1/2 ts Salt
♥ 5 dl Lett melk (laktosefri eller vanlig)
♥ 2-3 ss Fløte (laktosefri eller vanlig)
♥ 3 ss Olje
♥ 3 ss Smør, flytende

Topp:
♥ 1 Egg (pensling)
♥ Sesamfrø
♥ Timian

Slik gjør du:

– Bruk kjøkkenmaskin. Ha i  alt det tørre i en stor bakebolle. Varm opp melk og fløte + olje og smør til 37-38°. Ha i melblandingen, rør godt med kjøkkenmaskin og en sterk slikkepott til du får en fin deig. Deigen skal være ganske klissete, men hvis den er umulig å jobbe med har du i litt mer rismel.

– Del opp i emner. Jeg delte opp i 10 emner for å få dem store. Du kan også dele opp i 12 emner. Rull til rundstykker. Legg i en form med bakepapir. Dekk over med et klede å la heve i ca 1 time.

– Sett ovnen på 200 grader. Før du setter rundstykkene inn i ovnen pensler du dem med egg, strør over litt timian og sesamfrø. Stek rundstykkene i ca 20 minutter.

#glutenfri #glutenfribakst #glutenfrirundstykker #glutenfrittbrød

Back to Top