Perfekt pizza = stekt på steinplate

Perfekt pizza = stekt på steinplate

Hjemmelaget pizza i helgen?!
Er du glad i å lage hjemmelaget pizza anbefaler jeg virkelig å investere i en pizza-steinplate. Pizzaen blir såå sprø og god! Denne oppskriften tilsvarer 2 mellomstore pizza’er med tynn og sprø bunn. Toppingen består av pizzasaus, kyllingfilet kuttet opp og stekt med timian, stekt sopp med chicken & steak krydder, bacon, tomat, løk, revet ost og rucola.

Ingredienser:
♥ Havregryn 50 g (glutenfri)
♥ Solsikkekjerner 20 g
♥ Linfrø 20 g
♥ Semper fin mix ca 6 dl
♥ Maisstivelse 1 ss
♥ Fiberhusk 2 ss
♥ 1 pk gjær (tørrgjær)
♥ Salt 1 ts
♥ Timian 1 ss
♥ Varmt vann 4 dl
♥ Olje 3 ss

Slik gjør du:
– Start med havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel ved hjelp av blender eller kvern. Bland resten av det tørre sammen i en bolle. Tilsett det varme vannet + oljen, bland godt til du får en fin deig. (Kan hende du må tilsette litt mer vann eller semper fin mix-mel.) La deigen heve lunt i ca 1 time.

– Del deigen opp i to like emner. Bruk en kjevle og lag to mellomstore sirkler. Hvis du bruker steinplate kan det være lurt å varme opp steinplaten i ovnen fra du skrur den på. Ta ut steinplaten, plasser pizza-bunnen på steinen deretter legger du på fyll.
Stekes midt i ovnen på 220°  i ca 15-20 minutter. (Slipp ut dampen et par ganger på slutten av steketiden + varmluft)

#glutenfripizza #pizza #glutenfri

Back to Top