Laktosefri fløtekarameller

Laktosefri fløtekarameller

Hva med litt hjemmelaget påske-godt?! Disse karamellene er virkelig verdt å prøve! Så enkle å lage og såå vanvittig gode! Goood påske!

Ingredienser:
♥ 60 g smør
♥ 2 dl hvitt sukker
♥ 1/2 ts vaniljesukker
♥ 1 klype flaksalt
♥ 1/2 dl lys sirup
♥ 1/2 ts honning

♥ 3 dl kremfløte (laktosefri)

Slik gjør du:
– Bruk en 20 x 20 form med bakepapir i bunnen.
– Smelt smør i en mellomstor kjele på svak temperatur sammen med sukker, vaniljesukker, flaksalt, lys sirup og honning. Rør godt om underveis. Tilsett fløte, sett opp temperaturen litt og la det småkoke i en drøy halvtime. Rør litt underveis med en tresleiv.
– Hell fort over i formen, dra over med tresleiva et par ganger for å unngå luftbobler og for å lage et jevnere lag. La formen stå å kjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.
– Når den har stått lenge nok tar du den ut av formen, over på en fjøl og skjærer opp i passe karameller. Hvis den er for hard til å kutte opp lar du den stå litt på benken.
– Pakk hver og en karamell inn i bakepapir(mellomleggspapir) som på bilde. Du kan også bruke cellofan.

Tips:
– Du må gjerne bruke vanlig kremfløte hvis du ikke vil lage laktosefri fløtekarameller.
– Bruk en kjele med svisikker bunn. Viktig!!
– Klipp 3-4 cm inn i hvert hjørne på bakepapiret før du plasserer det i formen, da former det seg lettere til kantene.



#hjemmelagetgodteri #laktosefri #fløtekarameller #glutenfri #påskegodt

Back to Top