Lyst på noe digg i helgen?! Prøv denne superenkle og gode oppskriften på glutenfri brownies!
Perfekt kombinasjon med vanilje is og jordbær. Lag kaken gjerne en dag i forveien. Skjær kaken opp i firkanter før servering
med et lett dryss melis. Enklere blir det ikke!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 2 ss kokosolje, nøytral
♥ 200 g mørk sjokolade, minst 70%
♥ 4 ss kaffe (sterk, ferdiglaget)
♥ 5 egg M/L
♥ 250 g hvitt sukker
♥ 30 g lyst brunt sukker
♥ 30 g rismel
♥ 35 g havremel, glutenfritt
♥ 15 g kokosmel
♥ 1 ss maisstivelse
♥ 1 ts fiberhusk
♥ 2 1/2 ts vaniljesukker
♥ 1/2 ts økologisk vaniljepulver
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 50 g salte peanøtter, grov hakket
eller hele
Slik gjør du:
– Smelt smør, kokosolje og mørk sjokolade på svak varme i en svisikker kjele. Ha i ferdiglaget kaffe.
– Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn smør 0g sjokoladeblandingen, deretter resten av det tørre inkludert hakkete peanøtter. Miks til en jevn deig.
– Bruk en form med bakepapir i bunnen. (Liten langpanne) Stekes midt i oven, 180° i ca 20 minutter.
– La kaken bli helt avkjølt på benken. Sett kaken inn i kjøleskapet i noen timer før du skjærer den opp i firkanter og serverer. Den er også super å lage kvelden før.