Saftige og gode eplemuffins på 1-2-3!
Den beste sesongen for epler er her og hva er vel bedre enn noen saftige og gode eplemuffins?
Gjør som meg og lag muffinsene lavere enn vanlig for å få plass til eplebiter på toppen. Hvis ikke fyller du formene til 3/4.
Disse muffinsene er SÅ utrolig saftige og gode! Visste du at det anbefales å spise epler med skallet på? Dette er fordi
epler inneholder et høyt kostfiberinnhold og mye av kostfibrene finner du i eller rett under skallet.
Ingredienser:
♥ 200 g Melange, uten melk (romtemp)
♥ 120 g Sukker
♥ 4 Egg, M/L (romtemp)
♥ 150 g Semper fin mix
♥ 50 g Havremel, glutenfritt
♥ 1 ts Vaniljesukker
♥ 1/2 ts Økologisk vaniljepulver
♥ 1/2 ts Bakepulver
♥ 1/2 ts Natron
♥1 1/2 ts Kanel
♥ 1 1/2 ts Kardemomme
♥ 1 ts Xanthan gum
♥ 3 epler, Granny Smith
♥ Epler til topping. (valgfritt)
Slik gjør du:
– Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Ha i eggene, ett og ett.
– Bland resten av alt det tørre i et dl mål. Rør godt om og sikt inn melblandingen. Visp til du får en jevn deig.
– Skrell de grønne eplene. Skjær to av dem opp i små terninger, grov rasp det andre. Rør eplene inn i deigen.
– Fordel deigen i muffinsformer. Muffinsene kommer til å heve seg høyere i ovnen. Ta litt mindre deig enn vanlig i formene hvis du vil ha eplebiter på toppen.
– Stek eplemuffinsene på nest nederste rille ved 180 grader i ca 35 minutter.
Tips:
– Xanthan gum får du tak i på helsekostbutikken. (Ikke dropp denne viktige ingrediensen!)
– Muffinsene er supre å fryse ned hvis du ikke klarer å få spist opp alle.