– SØNDAG –
Høstmørke kvelder er en fin tid for smakfulle supper med fersk gjærbakst til. Er dere ikke enig?
Spesielt når du lager alt fra bunnen av. Nyt denne deilige suppen med et godt og luftig brytebrød til. God søndag til dere! ♥
Ingredienser til brytebrød:
♥ 50 g Tørrgjær
♥ 500 g Semper fin mix
♥ 1 dl Maisstivelse
♥ 2 ss Rismel
♥ 4 ss Jyttemel
♥ 3 ss PoFiber
♥ 1 ss Fiberhusk
♥ 1-2 ss Sukker
♥ 1 1/2 ts Salt
♥ 5 dl Lett melk (laktosefri eller vanlig)
♥ 2-3 ss Fløte (laktosefri eller vanlig)
♥ 3 ss Olje
♥ 3 ss Smør, flytende
Topp:
♥ 1 Egg (pensling)
♥ Sesamfrø
♥ Oregano
Slik gjør du:
– Bruk kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i en stor bakebolle. Varm opp melk og fløte til 37-38°. Tilsett olje og smør. Ha væsken i melblandingen og rør godt om med kjøkkenmaskin og en sterk slikkepott til du får en fin deig. Deigen skal være ganske klissete.
– Del opp i emner som passer din form. Ta litt olje på hendene og rull til rundstykker. Det aller beste er å gjøre hvert emne litt klissete før du ruller dem til runde rundstykker. Spesielt mot de siste. Legg dem i en form med bakepapir. Dekk over med et klede å la heve i minst 1 time.
– Sett ovnen på 200 grader. Før du setter rundstykkene inn i ovnen pensler du dem med egg, strør over litt oregano og sesamfrø. Stek rundstykkene i ca 20 minutter.
Ingredienser til kyllingsuppe:
♥ 2 Kyllingfileter
♥ 3 ss Rødløk
♥ 1 1/2 dl Vårløk
♥ 2 Gulrøtter
♥ 3-5 ss Kruspersille
♥ 1 Chili
♥ 1 ss Kyllingfond (g-fri)
♥ 1 ss Karri
♥ 1 ts Sukker
♥ 3-4 dryss Chili explotion krydder
♥ 400 g Hakkede tomater
♥ 4 dl Vann
♥ 1 1/2 dl Fløte, laktosefri
♥ 1 ss Creme Fraiche
♥ Salt & Pepper
Slik gjør du:
– Skjær opp kyllingfiletene i strimler eller terninger, stek dem i en middelsstor gryte sammen med litt olje.
– Finhakk rødløk, vårløk, gulrøtter, chili og kruspersille. Hvis du ikke er så glad i sterk mat anbefaler jeg deg å kun bruke en halv chili uten frø. Eller en hel chili uten frø.
– Når kyllingen er ferdig stekt har du den over på en tallerken. Bruk den samme gryten, ha oppi de finhakkede grønnsakene inkl. kruspersillen sammen med litt smør. Stek alt sammen i noen minutter. Tilsett kyllingen sammen med kyllingfond, karri, sukker og chili explotion krydder. Rør godt om.
– Ha i hakkede tomater, vann, fløte og creme fraiche. Smak deretter til suppen med litt salt & pepper.
– Rør godt om og la suppen småkoke i ca 15-20 minuter.
– Kyllingsuppen er beregnet til 2 personer. Du må gjerne doble, tredoble eller firedoble den.