Frøknekkebrød

Frøknekkebrød

– LØRDAG –
Hjemmebakte, sprø knekkebrød er utrolig enkelt og smaker så mye bedre enn de du kjøper på butikken! Hvis ikke du får tak i havremel kan du gjøre som meg og veldig enkelt lage det selv. Alt du trenger er glutenfri-havregryn og en blender. Kjør havregrynene til du ikke lenger finner hele gryn. Du bestemmer selv tykkelsen på knekkebrødene. Lager du dem tynne trenger dem kanskje litt kortere steketid og blir mer sprø enn om du lager dem med litt tykkelse. God lørdag til dere! 

Ingredienser:
70 g Solsikkekjerner
♥ 50 g Gresskarkjerner
60 g Havremel (glutenfri)
♥ 30 g Havregryn, hele (glutenfri)
♥ 80 g Linfrø
♥ 60 g Sesamfrø
♥ 1 ts Fiberhusk
♥ 2-3 Klyper salt
♥ 4 dl Vann (varmt)
♥ 1 ts Honning

Slik gjør du:

– Mål opp og grovhakk solsikkekjerner og gresskarkjerner. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Rør en ts honning i varmt vann. Bland sammen det varme vannet med frø-blandingen og la deigen stå i 15 min.

–  Bruk  en slikkepott for å fordele deigen jevnt utover på et bakepapirkledd stekebrett. (Deigen skal være svært klissete.) Prøv å fordel så tynt som mulig uten å dra hull. Stek i 10 min + 30 min midt i stekeovnen på 180°.  (Etter 10 min skjærer du opp firkantede knekkebrød) Slipp dampen ofte ut på slutten av steketiden + varmluft for å få dem så sprø som mulig.

– Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i en tett boks.

Back to Top