Disse blåbær-muffinsene er seriøst de beste jeg har smakt! Saftige og supergode på smak. Helt perfekt på en søndag som dette. De er laget på havremel litt kokosmel og er selvsagt 100% glutenfri. Muffinsene er også helt uten smør og melk. God søndag dere!
Til 6 muffins trenger du:
♥ 3 egg
♥ 120 g sukker
♥ 4 ss mager kesam (laktosefri)
♥ 1 ss nøytral olje
♥ 50 g havremel, glutenfritt
♥ 20 g kokosmel
♥ 1 ss maisstivelse
♥ 1/2 ts kanel
♥ 1/2 ts kardemomme
♥ 1 1/2 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ blåbær, frosne + ferske
♥ melisdryss (valgfritt)
♥ sitronmelisse (valgfritt)
Slik gjør du:
– Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i kesam og olje. Bland alt det tørre i et dl-mål, rør godt. Ha det tørre litt og litt i røren, mix til en jevn deig. La røren svelle i minst 10 minutter.
– Sett formene på et stekebrett, fyll ca 1 cm med røre i alle formene. Ha litt fryste blåbær i hver form. Fyll formene likt opp med resten av røren. Ha blåbær over toppen av røren. Du må gjerne ha litt ferske blåbær over muffinsene når de er ferdig stekt som på bildene.
– Sett ovnen på 180°. Stek blåbærmuffinsene midt i ovnen i ca 30 minutter. Steketiden kan variere litt da alle ovner er forskjellige. Formene du bruker kan også ha litt å si. Sjekk med en tannpirker om de er ferdige. La dem avkjøles på rist.
Tips:
– Muffinsene er supre å fryse ned. Ta dem opp, tin dem litt i micro og så inn i ovnen ved 200 grader.
#tripleblueberrymuffins #blueberrymuffins #muffins #glutenfri #glutenfrimuffins #blåbærmuffins