Pepperkaker med appelsin-melisglasur

Pepperkaker med appelsin-melisglasur

– SØNDAG –
Julestemning! Desember nærmer seg med stormskritt og ingenting skaper julestemning slik pepperkakebaking med julemusikk gjør! Glutenfri pepperkaker trenger virkelig ikke å være komplisert. Denne oppskriften er ikke bare enkel, men også supergod! Med appelsin-melisglasuren får du en litt annen vri med en frisk og god appelsinsmak som passer ypperlig til pepperkaker. God søndag til dere!

Ingredienser:
♥ 190 g smør, romtemperert
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts malt pepper
♥ 1 ts malt ingefær
♥ 1 ts malt kardemomme
♥ 1 ts malt kanel
♥ 1 ts malt nellik
♥ 1/2 ts malt muskatnøtt
♥ 1/2 ts xanthan gum
♥ 2 1/2 ts bakepulver
♥ 250 g mørk sirup
♥ 1 ss honning
♥ 2 pakker Semper, fin mix
♥ 50 g jyttemel
♥ 30 g havremel (g-fri)
♥ 1 ss maisstivelse

Appelsin-melisglasur:
♥ eggehvite
♥ melis
♥ appelsinolje (helsekost)

Slik gjør du:
– Mål opp alle ingrediensene så du har alt klart til du setter igang.
– Visp smør og sukker hvitt. Visp inn eggene til du får en jevn og fin masse.
– Tilsett alt av krydder, xanthan gum og bakepulver.
– Deretter har du i sirup og honning.

– Bland sammen 750g Semper fin mix, jyttemel, havremel og maisstivelse i en bolle. Ha i litt og litt av melblandingen og rør med en sterk slikkepott til deigen blir såpass hard at du kan kna inn resten av melet med hendene. Vær obs på at dette kan ta litt tid til du får en fin pepperkakedeig. Deigen skal ikke være for myk, men heller ikke steinhard. Når deigen er bra pakker du den inn i plastfolie før du setter den i kjøleskapet over natten.

– Dagen etter: Bruk resten av Semper melet som ble igjen. Del deigen opp i 4 emner, legg 3 emner i kjøleskapet i mens du kjevler og stikker ut pepperkaker av resten. Ta ut et og et emne til du er ferdig. Deigen blir da ikke alt for tørr av ekstra mel + at den blir mye lettere å jobbe med når den er kald.

– Legg pepperkakene forsiktig på et stekebrett med bakepapir. For å få et bra resultat er det viktig at pepperkakene er omtrent lik størrelse, slik at de er ferdigstekt samtidig. Stek pepperkakene ved 200 grader midt i ovnen, i 6-8 minutter til de er ferdigstekt. Følg med på steketiden! Plutselig tar de ekstra farge og i verste fall svir seg. Alle ovner er forskjellige og tykkelse på pepperkakene har mye å si. La pepperkakene hvile på stekebrettet litt før du avkjøler dem videre på rist.

Tips:
– Xanthan gum skal gjøre glutenfri bakst bedre. Du får kjøpt det i de fleste helsekost butikker.
– Bruk litt mel under deigen før du trykker ut pepperkakene, da er det lettere å flytte dem over på stekebrettet.
– Lag pepperkakene så tynne som mulig hvis du vil ha dem sprø. De eser litt i ovnen under steking. Det kan også være lurt å slippe ut litt damp de siste minuttene av steketiden.
– Ikke pynt pepperkakene med glasur før de er helt avkjølt, da glasuren kan smelte utover.
– Bruk en håndmikser når du lager melisglasuren. Så unngår du klumper.
– Smak deg til med appelsinolje dråpene til du får den appelsinsmaken du selv synes er best.
– Oppbevar pepperkakene i tett boks.


#pepperkaker #glutenfripepperkaker #glutenfri #glutenfribakst #glutennfrijul

0 thoughts on “Pepperkaker med appelsin-melisglasur

    1. Hei, Lena! Mener du Xanthan gum? Xanthan gum er et rent karbohydrat laget av sukker fra soya eller mais. Det skal gjøre glutenfri bakst bedre, slik at deigen og konsistensen er lettere å jobbe med. Du får kjøpt det i de fleste helsekost butikker. God søndag til deg! 🙂

  1. Hei 🙂 jeg driver å setter deigen nå, den er veldig god å jobbe med! Det resterende 250g semper melet, knar du det inn i deigen etter at deigen har stått kaldt over natten eller bruker du det bare til å kjevle ut i?

    1. Hei Marianne! Så bra! Nei, når deigen har stått i kjøleskapet over natten er den ferdig. Hvis du knar inn mer mel er jeg redd deigen blir tørr. Jeg bruker kun litt ekstra mel under deigen, før jeg stikker ut pepperkakene. Et tips, resten kan du spare i en boks til neste bakst du trenger litt ekstra mel til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top