Wok med svinekjøtt og Jasminris

Wok med svinekjøtt og Jasminris

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Wok er enkelt, raskt, og veldig populært. Jeg anbefaler å wok’e en og en type grønnsak, deretter wok’e kjøttet til slutt og blande alt sammen. Grønnsakene er forskjellige og trenger litt forskjellig steketid. Med dette unngår du at noe blir overstekt og noe for lite stekt.

Ingredienser til 2 porsjoner:
♥ Svinekjøtt
♥ 2 Gulrøtter
♥ ca 2 dl delt opp, Brokkoli
♥ 6-8 Sukkererter
♥ 1/2 Grønn paprika
♥ 1-2 Sjampinjong, store
♥ 1 Chili
♥ 2-3 Hvitløksfedd
♥ 2 ss Kyllingfond
♥ 1/2 dl vann
♥ 1/2 ts Chicken & Steak krydder
♥ Chilli explosion (valgfritt)
♥ Jasminris (2 pors)

Slik gjør du:
– Kutt opp alt av grønnsaker og wok en og en type grønnsak i litt olje eller smør. Ha over i en gryte.
– Kok opp vann i en kjele og sett over jasmin risen til koking.
– Skjær svinekjøttet opp i strimler hvis ikke du kjøper ferdig strimlet. Stek sammen med litt smør. I mens finhakker du chili og hvitløk som du har i når kjøttet er nesten helt ferdig stekt, sammen med kyllingfond, vann og krydder. Hvis du vil ha wok’en spicy har du i chilikrydder.

Tips:
– Hvis du er glad i sterk mat beholder du alle frøene i chili’en. Hvis ikke skraper du dem bort.

Back to Top