Focaccia med soltørkede tomater, timian og rosmarin

Focaccia med soltørkede tomater, timian og rosmarin

Lyst til å bake noe skikkelig godt i helgen?! Denne oppskriften på focaccia er kjempe god, super luftig
og sprø utenpå! Den er i tillegg veldig enkel å lage, eneste minuset er hevetiden! Perfekt inntil supper,
tapas eller med tzatziki & aioli.

Ingredienser:
♥ 500 g Semper fin mix
♥ 100 g Jyttemel
♥ 1 pk tørrgjær
♥ 2 ss Fiberhusk
♥ 2 ss Maisstivelse
♥ 1/2 ts Salt
♥ 1 ts Sukker
♥ Fersk rosmarin
♥ Fersk timian
♥ Soltørkede tomater, hakket
♥ 7 dl Vann
♥ 1 Egg
♥ 7 ss Olivenolje
♥ Flaksalt

Slik gjør du:

– Ha alt det tørre + urter og soltørkede tomater i en stor bakebolle. Helst kjøkkenmaskin med eltekrok. Rør alt det tørre godt sammen.

– Bland vann (37°) , egg og olje i et stort dl-mål. Rør om og ha alt i det tørre. Kjør i kjøkkenmaskin til du får en jevn deig.

– Sett deigen i til heving i bollen med plast i ca 45 minutter.

– Ha deigen over i en form med bakepapir, klapp den med olivenolje strø over litt mer rosmarin. Lag små hull med en spisepinne. La deigen heve i formen med plast over i ca 35-40 minutter.

– Stekes på midterste rille ved 225° i ca 30 min. Når det er 10 min igjen pensler du med litt mer olje og strør over litt flaksalt.

Tips:
– Hvis du vil ha den sprø på toppen, slipper du ut litt og litt damp de siste 5-7 minuttene.
– La focaccia’en hvile et par minutter i formen deretter tar du den fort over på rist så den får avkjølt seg.
– Anbefaler å servere den fersk, da den kan bli fortere tørr enn vanlig focaccia.

Back to Top