Disse fylte hornene med basilikum og pesto er helt perfekt på fine høstkvelder som dette! Nyt sammen med litt hjemmelaget tzatziki til. Hornene er også fine å servere inntil forskjellige supper, salater eller til tapas. Enjoy!
Ingredienser til fylte horn:
♥ Semper fin mix, 2 pakker
♥ Solsikkekjerner 25 g
♥ Linfrø 25 g
♥ 20 g havregryn (glutenfri)
♥ 1 pk tørrgjær
♥ 1 ss fiberhusk + 1 ss pofiber
♥ 2 ss maisstivelse
♥ 1-2 ts xanthan gum (valgfritt)
♥ 1 ts salt
♥ 1/2 ts sukker
♥ 2 ts timian
♥ 100 g smør
♥ 4 dl ekstra lettmelk
♥ 2 egg
♥ + 1 egg til pensling
♥ valmuefrø
Fyll:
♥ basilikum
♥ pesto
Slik gjør du:
– Start med solsikkekjerner, linfrø og havregryn, mål opp og kvern til mel ved hjelp av kvern/miniblender. Bruk èn pakke 500 g semper fin mix først. Tilsett smeltet smør, lunket melk + 2 egg. Bruk litt mer mel fra den andre pakken til du får en fin deig. Det er også greit å ha litt mel til kjevlingen.
– Sett deigen til heving i ca en time. Del den ferdighevede deigen i to, kjevl ut til to store sirkler. Del sirklene i 8 trekanter, legg på fyllet og rull sammen.
– La hornene etterheve i ca en time, så pensler du dem med egg og strør over valmuefrø.
– Stek hornene på 210° midt i ovnen i 14-17 minutter.
Ingredienser til Tzatziki:
♥ 500 g Gresk yoghurt
♥ 1 Agurk, grovraspet
♥ 3-4 fedd, Hvitløk
♥ 2 1/2 ts Dill
♥ Salt & Pepper
♥ 1 ts Timian
♥ 1 ss Olivenolje,
extra virgin
Slik gjør du:
– Bruk en middels bolle, ha i yoghurt, grov raspet agurk og finhakket hvitløk. Tilsett krydder og olivenolje, rør godt.
– Sett i kjøleskapet frem til servering.