Ingenting er som en god og saftig eplekake på fine høstdager som dette! Er du ikke enig?…
Denne eplekaken er super enkel å lage og er selvsagt helt glutenfri.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 120 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g Semper fin mix
♥ 50 g havremel, g-fri
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 ts xanthan gum
♥ 2 epler, (et grønt, et rødt)
Topp:
♥ 1 ts kanel + 1 ts kardemomme
♥ perlesukker
Slik gjør du:
– Skrell og skjær opp eplene i tynne båter.
– Pisk smør og sukker hvitt. Ha i eggene, ett og ett.
– Bland semper mel, havremel, bakepulver, vaniljesukker og xanthan gum i et dl mål. Sikt inn melblandingen. Visp til du får en jevn deig.
– Ha kakedeigen i en smurt kakeform. Fordel eplene jevnt over kakeformen.
– Bland sammen kanel og kardemomme, dryss over kaken sammen med perlesukker.
– Stek kaken på nederste rille ved 180 grader i ca 60 minutter.
Tips:
– Xanthan gum får du tak i på helsekostbutikken. Det skal gjør glutenfri bakst bedre.
– Når du skal fordele eplene anbefaler jeg å legge annenhver røde og grønne epler i mellom hverandre. Røde epler er ofte mye søtere enn de grønne eplene.
#eplekake #glutenfrieplekake #glutenfri