Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Hvorfor kjøpe ferdig-suppe når du kan enkelt lage den selv?
Server gjerne med noen gode grove rundstykker inntil! Glutenfri så klart.

Ingredienser:
♥ 1 blomkålhode
♥ 1/2 løk
♥ 2 ss kyllingfond (g-fri)
♥ 4 dl vann
♥ 2 dl melk (laktosefri eller vanlig)
♥ 1 dl fløte (laktosefri eller vanlig)
♥ 1 ss creme fraiche
♥ salt & pepper
♥ 1 pk stjernebacon
♥ kruspersille bladpersille

Slik gjør du:

– Skyll blomkålen godt i kaldt vann og skjær den opp i mindre buketter.
– Fin hakk løk og kruspersille. Legg kruspersillen til side og spar den til servering.
– Ha løk og blomkål i en kjele sammen med kyllingfond, vann, melk, fløte og creme fraiche. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.
– Ta litt av de hele blomkålbukettene ut av kjelen, hell resten av suppen over i en blender. Kjør på suppe-program i noen sekunder hvis du har det.
– Ha alt over i kjelen igjen sammen med de hele bukettene. Smak til med salt og pepper. Kok forsiktig opp suppen imens du sprøsteker bacon.
– Server med bacon og et godt brød eller rundstykker inntil, topp suppen med kruspersille. 

Back to Top