Er ukedagene hektiske og får du dårlig tid til å få i deg mat? Da har man lett for å gå sulten og fyse på usunn og fet mat. Energibarer gir ikke bare energi, de holder deg også mett. Supert som mellommåltid, før trening eller som tursnacks!
Til 8 barer trenger du:
♥ 80 g Mandler
♥ 10 g Pistasjnøtter
♥ 2 Riskaker (g-fri)
♥ 50 g Mango, tørket
♥ 60 g Rosiner
♥ 30 g Kokosflak
♥ 150 g Havregryn (g-fri)
♥ 3 ss Kokosolje
♥ 2 ss Honning
♥ 2 ts Peanøttsmør
♥ 2 Klyper havsalt
♥ 2 Egg, store
♥ 100 g Mørk sjokolade (g-fri)
Slik gjør du:
– Hakk opp mandler og pistasjnøtter med en skarp kniv, deretter skjærer du opp riskakene og magoen i små biter.
– Smelt kokosolje på svak varme i en liten kjele. Ha i honning, peanøttsmør og salt. Rør alt sammen med en slikkepott.
– Ha blandingen i en middelsbakebolle. Tilsett eggene og visp alt sammen med en gaffel.
– Ha i havregryn og rør om. Deretter resten av ingrediensene. (utenom sjokoladen).
– Bruk et stekebrett med bakepapir. Form til 8 barer. Stek dem midt i ovnen på 200° i ca 10-15 minutter. (12)
– Avkjøl barene på rist før du har over smeltet sjokolade. Legg dem i kjøleskapet litt til sjokoladen stivner.
Tips:
– Jeg bruker Helios sitt peanøttsmør, grovt og usaltet.
– Pakk barene inn i litt bakepapir som på bildet, så slipper du kliss på fingrene.
– Oppbevares best i en lukket boks i kjøleskapet.
#energibar #energibarer #energybarer #glutenfri