Dagene blir kortere, og kveldene mørkere. Lufta ute blir kaldere og friskere. Høsten er endelig her! Når regnet øser ned utenfor er det ekstra godt å kose seg innendørs. Det er litt trist at sommeren er over, men høsten er også så utrolig fin! Lei all grillmaten? Nyt en supergod kyllingsuppe med et saftig og luftig glutenfritt brytebrød.
Ingredienser:
♥ 2 Kyllingfileter
♥ 3 ss Rødløk
♥ 1 1/2 dl Vårløk
♥ 2 Gulrøtter
♥ 3-5 ss Kruspersille
♥ 1 Chili
♥ 1 ss Kyllingfond (g-fri)
♥ 1 ss Karri
♥ 1 ts Sukker
♥ 3-4 dryss Chili explotion krydder
♥ 400 g Hakkede tomater, øko
♥ 3 dl Vann
♥ 1 1/2 dl Fløte, laktosefri
♥ 1 ss Creme Fraiche
♥ Salt & Pepper
Slik gjør du:
– Skjær opp kyllingfiletene i strimler eller terninger, stek i en middelsstor gryte sammen med litt olje.
– Fin hakk, rødløk, vårløk, gulrøtter, chili og kruspersille.
– Når kyllingen er ferdig stekt har du den over på en tallerken. Bruk den samme gryten, ha oppi de finhakkede grønnsakene inkl. kruspersillen sammen med litt smør. Tilsett kyllingen sammen med kyllingfond, karri, sukker og chili explotion krydder. Rør godt om.
– Ha i hakkede tomater, vann, fløten og creme fraiche. Smak deretter til suppen med litt salt & pepper.
– Rør godt om og la det småkoke i ca 15-20 minuter.
Oppskriften er til 2 pers. Du må gjerne doble, tredoble eller firedoble den.
Enjoy!
#chickensoup #kyllingsuppe #spicy #glutenfri #glutenfrimat