Goood mandag!
Denne oppskriften på grove glutenfrie rundstykker er så god at jeg må dele den igjen! Dette er den aller beste glutenfrie baksten jeg har laget hittil. I tillegg er dem nesten like gode å ta opp fra frysen som de er ferske. Et tips er da å varme dem litt i microen, deretter steke dem midt i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. Mitt favoritt pålegg om dagen på disse rundstykkene er pesto med salatkylling, agurk, grønn paprika og crispy-salat. Enjoy!
Slik gjør du:
– Start med trinn 1. La den stå på benken til alle ingrediensene er blitt bløte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.)
– Begynn deretter på trinn 2. Mål opp havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender). Bland alt av det tørre i en stor bolle. Helst kjøkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann, rør ut honningen, tilsett oljen. Hell i væsken men ikke alt på en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen skal være ganske klissete. La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
– Tips: bruk litt rismel eller olje på hendene hvis den er altfor klissete til å jobbe med. Hvis du velger å flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne på en flat fjøl så du kan skjære med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjær opp til den størrelsen du selv vil ha på rundstykkene. Hvis det blir vanskelig å lage flette av siste rest av deigen kan du kjevle deigen ut til en passe tykk firkant, bruke en rund skål og lag en pitabrød/minifoccacia variant. De blir absolutt like gode! (se bilde) Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. (Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes på nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. Sett ovnen på varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som du slipper ut litt damp. Dette gjør dem enda mer sprø.
– Når rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg å legge dem direkte over på rist. Når de er helt avkjølt legg dem i en lukket pose frysen, så kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker når du har lyst på.
Trinn 1:
♥ 50 g Havregryn, glutenfri
♥ 25 g Linfrø
♥ 25 g Sesamfrø
♥ 30 g Solsikkekjerner
♥ 1 dl Varmt vann
Trinn 2:
♥ 40 g Havregryn, glutenfri
♥ 10 g Linfrø
♥ 20 g Solsikkekjerner
♥ Semper grov mix 500 g
♥ 70 g Rismel
♥ 2 ss Fiberhusk
♥ 2 ss Maisstivelse
♥ 1/2 ts Salt
♥ 1-2 ts Timian
♥ Gjær (tørrgjær) 1pk
♥ 3 dl Lettmelk
♥ 3 dl Varmt vann
♥ 1 ts Honning
♥ 2 ss Olje
#groverundstykker #groveglutenfrierundstykker #glutenfri #glutenfritt #glutenfribakst