Verdens Beste Snickerskake

Verdens Beste Snickerskake


Denne kaken er himmelsk god! Salt + Søtt er alltid en god kombinasjon. Crispy havrebunn med karamell, toppet med mørk sjokolade og peanøtter. NAM!

Ingredienser:
Bunn:
♥ 120 g Havremel
♥ 1 ss Maisstivelse
♥ 2 ss Rismel
♥ 25 g Kokos
♥ 60 g Smør
♥ 1 ss Kokosolje, nøytral
♥ 4 ts Brunt sukker

Karamellfyll:

♥ 60 g Smør
♥ 2 dl Sukker
♥ 1/2 ts Vaniljesukker
♥ 1 klype Flaksalt
♥ 1/2 dl Lys sirup
♥ 1/2 ts Honning
♥ 3 dl Kremfløte (laktosefri)

Sjokolade topping:

♥ 2 ss Kokosolje, nøytral
♥ 100 g Mørk sjokolade 85%
♥ 50 g Lys sjokolade (g-fri)
♥ 2 ss Kakao
♥ 1 ts Lønnesirup
♥ 1/2 ts Vaniljesukker
♥ 1 klype Flaksalt
♥ Peanøtter, grovhakket

Slik gjør du:

– Bruk en 20×20 cm form med bakepapir i bunnen, sett ovnen på 180°.
– Start med bunnen. Mål opp glutenfri havregryn, kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland sammen alt det tørre i en middelsbakebolle. Smelt smør og kokosolje på lav temperatur og bland sammen med den tørre blandingen. Rør godt sammen ved hjelp av slikkepott. Hell blandingen over i formen, trykk ned med slikkepott, bruk litt tid og form til blandingen så bunnen blir jevn. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

– I mens bunnen er i ovnen fortsetter du over på karamellfyllet. Smelt smør i en kjele med svisikker bunn. Ha sukker, vaniljesukker, flaksalt og lys sirup i kjelen sammen med smøret. Rør godt om. Ha i kremfløten, sett opp temperaturen litt, rør godt om til blandingen blir jevn. La karamellblandingen småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter. (Se det litt an)  Når bunnen har fått hvilt seg litt, og karamellblandingen er ferdig, heller du raskt over karamellblandingen. La formen avkjøles helt før du begynner på sjokoladetoppingen.

– Sjokoladetopping: Smelt kokosolje sammen med sjokoladen i en kjele med svi-sikker bunn på lav temperatur. Ta kjelen av platen, ha i resten av ingrediensene bortsett fra peanøttene. Rør godt om til sjokoladen er helt klumpfri. Hell over formen, smør laget jevnt ved hjelp av slikkepott. Strø over grovhakket peanøtter, sett i kjøleskapet over natten. Ta formen ut av kjøleskapet litt (10-15 min). Bruk en skarp kniv og skjær opp i firkanter.

#snickerskake #karamell #sjokolade #peanøtter #laktosefri #glutenfri

Back to Top