Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Fløtegratinerte poteter med hvitløk


Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt, fugl og fisk. Det er så enkelt å lage og så mye mer smakfullt enn de pakkene du får kjøpt ferdig. Jeg anbefaler å bruke kokefaste amandine poteter. Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger.

Ingredienser:
♥ Hvitløk (1-2 fedd)
♥ Olivenolje
♥ Amandine poteter
♥ Kremfløte (laktosefri eller vanlig)
♥ Chicken & steak krydder
♥ Timian
♥ Pepper, grovkvernet
♥ Himalayasalt
♥ Ost (Norvegia)


Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200°. Smør formen med litt olivenolje, finhakk hvitløk og fordel jevnt i formen. Skrell potetene og skjær dem opp i passe tykke skiver. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn.

– Ha over kremfløten så det dekker godt rundt potetene i bunnen og litt til. (Til denne formen brukte jeg nesten en hel boks.) Strø over krydderet.

– Sett formen midt i ovnen i ca 33 minutter. Ta formen ut, strø over litt revet ost, sett formen inn igjen i ca 7 – 10 minutter.

Back to Top