Ingredienser:
♥ 80 g Sukker, hvitt
♥ 80 g Sukker, brunt
♥ 100 g Smør, romtemperert
♥ 2 Egg
♥ 5 ss Kokosmel
♥ 1 ts Vaniljesukker
♥ 1 ts Natron
♥ 210 g Havremel (g-fri)
♥ 150 g Sjokolade chips –
eller hakket sjokolade
Slik gjør du:
– Pisk romtemperert smør og sukker til en jevn masse. Tilsett eggene, kokosmel, vaniljesukker og natron. Ha i litt og litt havremel, rør til en jevn deig.
– Sett bollen i kjøleskapet i ca et kvarter. Ha i sjokoladen med unntak av noen få chips og rør dem inn med en tresleiv.
– Ha bakepapir på 2 stekebrett. Bruk ca 1 ss og form runde cookies. Deigen skal være litt klissete og kan være litt vanskelig å jobbe med. Min teknikk som jeg synes er enklest er å ”trampe” ned deigen med tre fingre, evt vaske hendene et par ganger underveis. Når 2 brett er ferdig, legger du 2-3 sjokolade chips oppå hver cookie.
– Stek cookies’ene midt i ovnen ved 180° i 9 minutter. Få hjelp til å løfte bakepapiret med alle cookies’ene raskt over på rist. Det blir ca 28 cookies.
#chocolatechipcookies #glutenfri #cookies