Tzatziki er noe av det beste tilbehøret jeg vet om!
Spesielt til forrett med et godt luftig brød inntil. Også perfekt på tapasbordet! Tzatziki er noe jeg forbinder med familieturer til Hellas helt fra jeg var liten. Så er det noe du burde prøve om du er i Hellas så er det en ordentlig hjemmelaget tzatziki! Det finnes forskjellige måter å lage det på, det beste er hvis du kan bruke ordentlig gresk yoghurt. Da blir konsistensen best. Hvis du er laktoseintolerant bruker du laktosefri. Smak og behag om man liker grov raspet eller fin raspet agurk. Hvitløk og krydder må man nesten smake til. Jeg synes Tzatziki’en blir sterkere og aller best om den får stått i kjøleskapet over natten. Prøv min favoritt oppskrift:
Ingredienser:
♥ 500 g Gresk yoghurt
♥ 1 Agurk, grovraspet
♥ 3-4 fedd, Hvitløk
♥ 2 1/2 ts Dill
♥ Salt & Pepper
♥ 1 ts Timian
♥ 1 ss Olivenolje, extra virgin
Slik gjør du:
– Bruk en middels bolle, ha i yoghurt, grov raspet agurk og finhakket hvitløk. Tilsett krydder og olivenolje, rør godt.
– Sett i kjøleskapet. Ha i en finere skål og server inntil et godt og luftig brød.
#tzatziki #tilbehør #tapas #glutenfrilivsstil