Flettebrød med kylling og pesto

Flettebrød med kylling og pesto


Dette flettebrødet er helt nydelig til alt fra supper til tapas! Såå saftig og så luftig!

Ingredienser:
♥ 1 pk Semper fin mix
♥ 25 g Solsikkekjerner
♥ 25 g Linfrø
♥ 25 g Havregryn, g-fri
♥ 1 pk Tørrgjær
♥ 2 ss Fiberhusk
♥ 2 ss Maisstivelse
♥ 1/2 ts Salt
♥ 1/2 ts Sukker
♥ 2 ts Timian
♥ Jyttemel
♥ 70 g Smør
♥ 4 dl Melk
♥ 2 Egg

Topp og fyll:

♥ Kylling
♥ Pesto
♥ 1 Egg (pensling)
♥ Sesamfrø

Slik gjør du:
– Start med solsikkekjerner, linfrø og glutenfri havregryn. Kvern om til mel ved hjelp av miniblender/kvern. Bland alt det tørre (bortsett fra jyttemel) i en stor bakebolle (helst kjøkkenmaskin).

– Bruk et stort dl-mål og mål opp melk, varm opp litt i microen, tilsett egg og smør. Rør godt med en gaffel og ha oppi melblandingen. Bland godt med en sterk slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin. Ha oppi litt jyttemel til du får en jevn og fin deig. La heve lunt i ca en time.

– Bruk en kjevle og kjevle ut til en stor firkant. Smør på pesto og kylling i midten og skjær mellomstore ”armer” på hver side av midten. Flett en og en ”arm” over midten, avslutt med å legge flettebrødet forsiktig over på en stekeplate med bakepapir. Bruk et egg til pensling og strø over litt sesamfrø. La brødet gjerne etterheve litt før steketid.

– Stek flettebrødet midt i ovnen ved 180°  i ca 30 minutter. (Slipp ut litt damp de siste minuttene) Når brødet er ferdig stekt flytter du det forsiktig over på rist.

#flettebrød #glutenfri #glutenfrittbrød #glutenfritt #tapas

Back to Top