Grovt gulrotbrød

Grovt gulrotbrød

God fredag! Dette grove gulrotbrødet er supergodt! SÅ saftig og luftig. Du vil ikke tro at det er glutenfritt!


Ingredienser:

Trinn 1:
♥ 35 g havregryn (g-fri)
♥ 35 g linfrø
♥ 40 g solsikkekjerner
♥ 20 g sesamfrø
♥ 1 dl varmt vann
♥ 2 små eller en stor, gulrot
♥ 1 egg

Trinn 2:
♥ 500 g Semper Grov Mix
♥ 100 g jyttemel
♥ 1 ss PoFiber
♥ 1 ss fiberhusk
♥ 2 ss maisstivelse
♥ 50 g tørr-gjær
♥ 1/2 ts salt
♥ 1 ss timian
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl ekstra lettmelk
♥ 1 ts honning
♥ 2 ss olje
♥ 1 ss flytende smør

Slik gjør du:
– Start med trinn 1. Bland alle de tørre ingrediensene i en medium stor bolle. Tilsett varmt vann, egg og raspet gulrot. La blandingen stå på benken i minst 10 minutter, gjerne lenger.

– Begynn på trinn 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor kjøkkenmaskinbolle. Bruk et dl-mål og mål opp vann og melk. Varm gjerne opp i microen eller i en kjele til du får 37-38°. Tilsett honning, olje og smør. Rør om og bland det våte sammen med det tørre. Kjør et par runder i kjøkkenmaskin, tilsett trinn 1 blandingen sammen med trinn 2. Bytt på å rør med tresleiv, (sterk) slikkepott og kjør i kjøkkenmaskin. 

– Når deigen har blitt ordentlig blandet sammen i kjøkkenmaskin klapper du den med litt (oliven)olje. Dekk bollen til med plast, sett til heving i ca 1 time.

– Deigen skal være veldig klissete, hell deigen over på en fjøl, skjær opp i to emner. Bruk litt olje på hendene, form og plasser brødene i 2 former, et i 1 liters form, et i en litt mindre form. Dekk begge formene til med plast. Bruk teip så det blir nesten helt tett. La brødene etterheve i ca en halv time eller lenger.

– Stek brødene på nederste rille på 200° i ca 45 minutter. Etter 30-35 minutter tar du brødene ut av formene og plasserer dem direkte på rist i ovnen. Pensling er valgfritt, jeg penslet dem med litt olivenolje før jeg satte dem i ovnen.

– Når brødene er ferdig stekt er det viktig at du tar dem direkte over på en rist, la dem kjøle seg nesten helt ned før du skjærer dem opp. Når brødene er helt avkjølt og skjært opp anbefaler jeg å putte dem i poser og fryse ned. (Tin skivene i microen og evt ha dem litt i ovnen på 200 grader. Lar du dem tine på benken kan dem fort bli litt tørre.)

#grovbrød #grovtgulrotbrød #glutenfrittbrød #glutenfri 

Back to Top