Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Granola er perfekt til frokost! Sammen med yoghurt og bær eller som topping på smoothien. Det beste med å lage den selv er at du bestemmer hvilke ingredienser du selv vil ha og hvor mye fett og sukker du tilsetter. Denne oppskriften er kjempe god og virkelig verdt å prøve! Hjemmelaget granola
kan også være et superkoselig gave-tips.


Ingredienser:

♥ 130 g Havregryn (g-fri)
♥ 25 g Solsikkekjerner
♥ 30 g Sesamfrø
♥ 25 g Mandler
♥ 7-8 stk Pistasjnøtter
♥ 1 ss Kokosolje
♥ 2 ts Honning
♥ 1/2 dl Eplejuice
♥ 10 g Tranebær (tørket)
♥ 20 g Rosiner
♥ 1-2 ss Kokosflak
♥ 30 g Gojibær


Slik gjør du:

– Bruk en kniv og hakk opp: solsikkekjerner, mandler og pistasjnøtter. Ha i en middelsbakebolle. Tilsett havregryn og sesamfrø.

– Bruk en liten kjele og varm opp: kokosolje, honning og eplejuice. Ta av platen når alt er smeltet og rørt sammen. Bland væsken i den tørre blandingen og rør godt med en slikkepott.

– Bruk et stekebrett med bakepapir, ha blandingen jevnt over  på papiret. Stek midt i ovnen på 180° i 10-13 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Ha bakepapiret med den ferdigstekte blandingen over på rist. La det bli helt avkjølt.

– Bruk en kniv og hakk opp tranebær, rosiner og gojibær. Når blandingen er helt avkjølt heller du alt over i en ny eller tørr bakebolle. Tilsett tranebær, rosiner, gojibær og kokosflak. Rør godt om, ha i en lukket boks eller krukke.
Enjoy!


#granola #hjemmelaget #frokostblandning #glutenfri

Back to Top