Grovt kornbrød

Grovt kornbrød

God fredag, kjære lesere!
Dette brødet er fantastisk godt, enten du er gluten-allergiker eller ikke! Dette tror jeg må være det beste brødet jeg noengang har laget! Hvis du er gluten-allergiker og savner skikkelig godt brød må du virkelig prøve denne oppskriften! Så saftig og god smak. Det er også veldig enkelt å lage, den lange hevingen er det eneste minuset. God helg!



Ingredienser:
Trinn 1.

♥ 20 g havregryn (glutenfri)
♥ 20 g linfrø
♥ 20 g sesamfrø
♥ 30 g solsikkekjerner
♥ 1 dl varmt vann

Trinn 2.

♥ 500 g Semper grov mix
♥ 50 g jyttemel
♥ 30 g rismel
♥ 2 ss fiberhusk
♥ 2 ss maisstivelse
♥ 1/2 ts salt
♥ 1-2 ts timian
♥ 50 g gjær (tørrgjær)
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl lettmelk
♥ 1 ts honning
♥ 2-3 ss olje
♥ 1 egg

Slik gjør du:

– Start med trinn 1: bland alle de tørre ingrediensene i en liten bakebolle, tilsett varmt vann. Rør om et par ganger, klapp alt ned i bollen. La det stå på benken å svelle i ca 15 min.

– Trinn 2: bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland alle de tørre ingrediensene, rør om. Bruk et dl mål, mål opp vann og melk, varm dette opp til 37-38°. Tilsett honning, olje og egg. Tilsett væsken i melblandingen. Kjør rolig et par runder, tilsett alt fra trinn 1. Bytt på å kjøre i kjøkkenmaskinen, stopp og bland innimellom med en (sterk) slikkepott. Deigen skal være veldig klissete. Når deigen er fin kler du bollen med plast, la heve lunt i ca 1 time.

– Jeg brukte to brødformer, en 2 liter og en litt mindre. Form brødene med hendene, bruk olje eller vann på hendene, så blir deigen enklere å forme. Ha brødene i formene, kle med plast, la etterheve. (30-40 min)

– Valgfritt om du vil pensle dem med egg, olje , egg eller vann. Jeg penslet disse med litt olivenolje. Stek brødene på nederste rille, 200° i 45 minutter. Etter 30 minutter tar du brødene ut av formene og plasserer dem på rist.

#grovtbrød #kornbrød #glutenfrittbrød #glutenfri 

Back to Top