Hva med noen nydelige og enkle kanelsnurrer på en søndag? Blir ca 10 kanelsnurrer. Du må gjerne doble oppskriften.
Ingredienser:
♥ 1 dl melk, laktosefri eller vanlig
♥ 2 egg
♥ 1/2 dl smeltet smør på flaske
♥ 2-3 ss sukker
♥ en klype salt
♥ 200 g semper fin mix
♥ 30 g rismel
♥ 30 g havremel (glutenfri)
♥ 1 ss solsikkekjerner
♥ 25 g tørrgjær
♥ 1 ss maisstivelse
♥ 1 ss fiberhusk
Fyll:
♥ smør
♥ 50/50 brunt/hvitt sukker sukker
♥ kanel
♥ 1/2 egg til pensling (romtemperert)
Slik gjør du:
– Smelt smør i en kjele sammen med melken. Bruk en middelsbakebolle, tilsett egg, visp godt med en gaffel. Ha i smøret og melken sammen med egget. Bruk en mini-blender/kvern. Kvern havregryn + solsikkekjerner om til mel. Bruk et stort dl-mål og bland alle meltypene + resten av alle de tørre ingredienser. Når temperaturen på væsken er ca 37-38 grader sikter du inn det tørre til du får en fin deig. Deigen skal være litt klissete. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca en time. (Jeg dekker over bakebollen med plast.)
– Bruk en skål og bland sammen kanel + brunt og hvitt sukker. Rør fri for klumper.
– Når deigen er ferdig hevet knar du den til den blir fin å jobbe med. Rull deigen ut til en firkant. (Bruk gjerne en fjøl under) Smør jevnt på smør og strø over kanel+sukker blandingen. Rull deigen til en lang pølse, skjær passe store snurrer, ha over på et brett med bakepapir. (Rull forsiktig så deigen ikke revner.)
– La snurrene etterheve i ca 15-20 minutter. Bruk 1/2 egg til pensling, stekes ved 200 grader i 10-15 minutter.
#glutenfrikanelsnurrer #kanelsnurrer #glutenfri #glutenfribakst