Gratinert potetmos med kjøttdeig og grønnsaker

Gratinert potetmos med kjøttdeig og grønnsaker

Lyst på noe digg til middag? Denne oppskriften er virkelig supergod!
En stor favoritt hos både store og små! 

Ingredienser:
♥ 8-10 poteter (kokefaste)
♥ Smør eller olje (1 ss)
♥ Melk
♥ Pepper
♥ Chicken & Steak (krydder)
♥ 4-5 store sjampinjong
♥ Pastaskruer, fullkorn (glutenfri)
♥ 1-3 gulrøtter
♥ 1/2 rødløk
♥ Tomater (cherry eller store)
♥ 800 g kjøttdeig
♥ Spagettisaus (glutenfri)
♥ 2 ss heinz ketchup
♥ Ost

Slik gjør du:
– Start med potetmos: skrell og skjær opp potetene i terninger. Kok i ca 10 minutter. Ha potetene over i en sil, la dem trekke i ca 5 minutter. Bruk en ”potetmoser”, mos potetene, kjør i kjøkkenmaskin sammen med litt melk, smør eller olje, pepper og gjerne litt chicken&steak krydder. Finn frem en stor ildfastform, bruk en slikkepott og fordel potetstappen jevnt i bunnen av formen.

– Kutt opp sjampinjong, stek i en stekepanne sammen med Chicken&Steak krydder. (ca 1ts) I mens kutter du opp gulrøtter, løk og tomater. Når sjampinjongen er ferdig stekt legger du et lag jevnt over potetmosen.

– Kok opp pastaskruer, legg et lag med pasta over sjampinjongen. Stek kjøttdeigen, når den er gjennomstekt har du gulrøtter, løk og tomater i en stor gryte. Tilsett 2 ss ketchup og pastasaus. La alt småkoke i ca 5 minutter. Legg et lag med kjøttsaus jevnt over i formen og topp med litt revet ost. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Back to Top