Peanøtt barer med mandelmel og mørk sjokolade

Peanøtt barer med mandelmel og mørk sjokolade

Salt og søtt er en helt perfekt kombinasjon. På grunn av mandel-melet smaker disse barene litt marsipan. Så hvis du er glad i marsipan, peanøtter og sjokolade kommer du til å elske disse barene! 

Ingredienser:

Trinn 1.
Sjokolademasse:

♥ 100 g mandelmel
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ss lønnesirup
♥ 1 ss honning
♥ En klype salt
♥ 10 rosiner (hakket)
♥ 10 bringebær (hakket)
♥ 8ss vann
♥ 30 g havregryn

Trinn 2.
Kremet peanøttsmør:

♥ 3 ss kokosolje (smeltet)
♥ 140 g peanøttsmør (usaltet)
♥ 2 ss + 1 ts lønnesirup
♥ 1 ts salt

Trinn 3.
Smeltet sjokolade:

♥ 100 g mørk sjokolade (70%)
♥ 1/2 ts vanilje essens
♥ 3 ss kokosolje (smeltet)
♥ 2 ss kakao
♥ 1 ss lønnesirup


Slik gjør du:

– Sett ovnen på 180 grader. Bruk en 20 x 20 cm bakeform, med bakepapir i bunnen.

– Start med trinn 1. Bland alt sammen i en middels bakebolle, rør med en treskje og bruk slikkepott. Hell massen i formen, trykk ned med hjelp av hendene og form bunnen. Stekes midt i ovnen i 10 minutter. La formen kjøle seg i 15 minutter på benken, i mens du starter på trinn 2.

– Trinn 2: Hell alle ingrediensene i en middels bakebolle, rør til du får en jevn miks. Hell massen over trinn 1 (sjokolademassen), sett i kjøleskapet i ca 45 min.

– Trinn 3: Smelt sjokoladen, legg alle ingrediensene i en bolle, rør til du får en jevn miks. Hell sjokoladen jevnt over i formen over trinn 1 og 2. Sett inn i kjøleskapet i ca 2-3 timer, gjerne enda lenger.

– Skjær opp firkanter, klipp opp bakepapir, form rundt hver bar og knyt sløyfe med hamptråd. (valgfritt)

– Disse barene holder seg godt i en lukket boks i kjøleskapet. Enjoy!

Back to Top