Grove rundstykker

Grove rundstykker

Endelig har jeg klart å lage en kjempegod rundstykke oppskrift. Denne er virkelig verdt å prøve! Den er selvsagt helt glutenfri. Flettingen er valgfritt, jeg synes de blir enda bedre når jeg fletter dem. Du kan også lage en mellomting av pitabrød/rundstykke.

Slik gjør du:
Start med trinn 1. La den stå på benken til alle ingrediensene er blitt bløte. (ca 10 min. gjerne enda lengre.)
Begynn deretter på trinn 2. Mål opp havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Kvern om til mel med hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender) Bland alt av det tørre i en stor bolle eller kjøkkenmaskin (med eltekrok). Varm opp melk og vann til du får 37-38 grader, rør ut honningen, tilsett oljen. Hell i væsken men ikke alt på en gang. Bland til en jevn deig, bland trinn 1 sammen med trinn 2. Deigen skal være litt klissete. La heve på et  lunt sted i ca 1 time.

(Tips: bruk litt rismel eller ha olje på hendene hvis den er altfor klissete til å jobbe med) Hvis du velger å flette dem slik jeg gjorde kjevler du ut til en firkant, gjerne på en flat fjøl så du kan skjære med kniv. Flett en flette uten at deigen drar hull i kantene. skjær opp til den størrelsen du selv vil ha på rundstykkene. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i ca en halv time. ​(Smak og behag om du vil pensle med egg.) Rundstykkene stekes på nest nederste rille, 220 grader i 13-15 minutter. (Jeg pleier å sette på varmluft de siste 2-3 minuttene samtidig som jeg slipper ut litt damp.)

– Når rundstykkene er ferdig stekt anbefaler jeg å legge dem direkte over på rist. Når de er helt avkjølt legg dem i en lukket pose frysen, så kan du ta opp og nyte (ferske) rundtykker når du har lyst på.

Trinn 1:
♥ Glutenfri havregryn 50g
♥ Linfrø 25g
♥ Sesamfrø 25g
♥ Solsikkekjerner 30g
♥ Varmt vann 1dl

Trinn 2:

♥ Glutenfri Havregryn 40g
♥ Linfrø 10g
♥ Solsikkekjerner 20g
♥ Semper grov mix 500g
♥ Rismel 70g
♥ Fiberhusk 2ss
♥ Maisstivelse 2ss
♥ Salt 1/2 ts
♥ Timian 1-2 ts
♥ Gjær (tørrgjær) 1pk
♥ Lettmelk 3dl
♥ Vann 3dl
♥ Honning 1ts
♥ Olje 1-2 ss

Back to Top