Sprø og supergode knekkebrød!

Sprø og supergode knekkebrød!

Er du lei brød om dagen? Da kan knekkebrød være et godt alternativ. Disse kan du spise med god samvittighet da de er supersunne! De holder seg godt i en lukket boks men også veldig fine å fryse. Personlig synes jeg disse hjemmelagde knekkebrødene er kjempe gode med brunost. 

Ingredienser:
♥ 5 dl havregryn (glutenfri)
♥ 1,5 dl sesamfrø
♥ 2 dl solsikkekjærner
♥ 1,5 dl linfrø
♥ 2 ts shiafrø
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts honning
♥ 5 dl varmt vann

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180°. Start med havregryn, mål opp 4 dl, kvern om til mel med blender eller kvern. Du kan kverne alle 5 dl med havregryn, hvis ikke du vil ha noen hele havregryn i knekkebrødene. Jeg pleier å hakke opp solsikkekjærnene. Bland alt det tørre i en bolle, rør en ts honning i  5dl varmt vann, bland det tørre sammen med vannet når honningen er rørt ut. Bland godt sammen og la deigen stå i 15 min. Bruk  en slikkepott for å fordele deigen jevnt utover på et bakepapir. (Deigen skal være svært klissete.) Prøv å fordel så tynt som mulig uten å dra hull. Til info: dette tar litt tid. Blir 2 brett. Stek i 10 min + 30 min. (Etter 10 min skjærer du opp firkantede knekkebrød) Slipp dampen ofte ut på slutten av steketiden + varmluft for å få dem så sprø som mulig.





#knekkebrød #suntoggodt #glutenfri #økologisk

Back to Top